23. kesäkuuta 2013

Vankilaan ja vuorille


Noniin nyt on taas pari päivää vierähtäny ja aattelin et kirjotan tänne jotain :)
Piti tosiaan jo eilen kirjottaa mut meni niin myöhäseksi et päätin iha suosiolla jättää tälle päivälle tänki homman.

Eli siis torstaina herättiin taas vähä myöhään (niinku melkee joka päivä..) ja lähettiin ruoan jälkeen käveleen ja mentiin yhteen puistoon,jossa oltiin vaa vähä aikaa. Sitten mentiin siinä vieressä olevaan Seodaemunin vankila museoon. Se on siis vankila, jonne japanilaiset ilkimykset vangitsi korealaisia itsenäisyys taistelijoita tai semmosia. Eli siis tää vankila oli sillon käytössä, kun japanilaiset vielä hallitsi koreaa  joskus 1900-luvun alussa.

JinSeul





Kierrettiin koko paikka läpi ja oli kidutuskammioita ja kuulusteluhuoneita. Pari hirttosilmukka paikkaakin nähtiin. Tuolla vangit sitte joutu tekee pakkotyönä vaatteita ja tiiliä ynnä muuta. Ei kovin kivaa japanilaisita..

Perjantaina en oikeestaan tehny mitää. Se oli semmone höntsäily päivä enkä käynykkää missään. Mut en nyt ihan heittäny sitäkää päivää hukkaan vaan googletin ja etin kaikkia kivoja paikkoja missä sitä vois käyä ja siihen hommaan meniki sitte monta tuntia. Sain lopulta jonku listan aikaseksi, ja muutama paikka on jo käyty läpi. 

Lauantaina sitte JinSeul meni töihin joten mää lähin omman kaa Gyeongbokgungin Palatsissa käymään. Sinne on tosi lyhyt matka metrolla, vaan 2 pysäkkiä meijän pysäkiltä. Sitte se onki jo siinä nokan edessä ku tulee ulos metrosta. Gyeongbokgung on ihan keskustassa ja se on tosi laaja ja sitä ympäröi pitkä muuri, jonka näinki monta kertaa aiemmin. Siellä se kuningas sitten asui ja teki kaikkea kuninkaan hommia joskus kauan sitten. Siellä oli kyllä paljon taloja ja kaikki tietty semmosia vanhanaikasia. Tykkään ite kauheena vanhanaikasista aasialaisista rakennuksista, nii olin sitte iha mielissään koko päivä. Paikka oli tietenkin täynnä turisteja mutta myös paikallisia. Se on oikee hyvä treffi paikka. 
Pakko sanoa, että yks ärsyttävimmistä jutuista täällä tähän asti on ollut se, että missä tahansa oletkin niin aina vastaan kävelee pariskuntia, jotka aina kävelee käsikädessä.. Siis ihan oikeesti täällä parit pitää aina toisiaan kädestä. Vanhat, nuoret, keski-ikäset ja ihan kaikki. Ei kai suomessakaan juuri kukaan kävele käsikädessä. Täällä se on ihan liian yleistä.. Siinä sitten ite sinkkuna ja kateellisena kattoo ku miljoona käsikädessäcouplea kävelee vastaaan.. enkä oo ainoa, JinSeul sano ite samaa ja sillon ku se on töissä (bubble-tea kahvilassa) ja sinne tulee joku söpöilevä pari, nii se on kuulemma sen verran kateellinen et se laittaa niiden juomiin vähemmän "kuplia" (semmosia epämääräsiä palleroita sun juomassa/smoothiessa., jota juodaan isolla pilillä...)
No mutta kuitenki laitan vähä kuvia Gyeongbokgungista.


Kuninkaan tuoli

Hieman uuta ja vähän vanhaa


Jonnekki pääsi sisälle, vaikkakin hyvin rajatulle alueelle.


Omma :D








Seitsemän jälkee sit haettiin JinSeul töistä ja käveltin Insa-dongin kautta kirjakauppaan, josta ostettiin mulle koreankielen oppikirja :D ostin myös postikortteja sieltä sekä Insa-dongista. Insa-dong on aika tunnettu alue, jossa on paljon gallerioita ja kaikkee taidejuttuja. Ainaki jos muistan oikein. Siellä oli paljon kojuja ja ruokapaikkoja. Siellä oli myös sellane spraymaali taiteilija siinä ison kadun päässä. Meen varmaan käymään siellä uudestaan kun on enemmän aikaa.

Jotkut ne vaan osaa :)

eiku opiskelemaan!

Illalla käytiin sitten JinSeulin kaa vähä ilta kävelyllä tässä lähiympäristössä (lähinnä vaan näitä kerrostaloja) ja juteltiin ja leikittiin leikkipaikoilla. Sitte yhessä kohtaa ku hilluttiin semmosella kiipeilytelineellä niin mulla kai jotenki polvi revähti tai jotai sillo ku jalka oli koukussa, kun tuntu et lihas polven yläpuolelta suorastaan liikahti väärään paikkaan. Mut eipä siihe juuri satu ellei sit mee kyykkyyn tai jotai. Kaippa se tässä ohi menee. Oon jo niin vanha ettei paikat kestä ees kiipeilytelineillä leikkimistä :(

Tänään mentiin sitte autolla vuorille omman ja appan kaa, sillä aikaa ku JinSeul oli töissä. Eka piti vaan mennä autolla hakee jotaki jostaki, mutta sitte ne sai ajatuksen, että mennään maisemareittiä takasi. Hienot maisemat oli ja pysähyttiin sit semmoseen tähystys paikkaa, jossa siis oli ravintola ja kiikareita ymym. Kai se oli sitten korkein kohta. No Sieltä ainaki huomas, että soul on ihan vuorien ympäröimää :D varsinki se rikkaitten alue vähä kauempana keskustasta (tän vuoren toisella puolella, kun keskusta taas on toisella puolella) on ihan vuorien ympäröimää. En ollu varautunu kuvien ottamiseen mut onneks oli kännykkä :) Mää niin ootan et pääsen vallottamaan noita vuoria, ja mieluummin kävellen ku autolla.. Tahon samoilemaan ja kiipeilemään vuorille!


keskustan puoli

keskustan puoli. Namsa-torni näkyy tuolla toisen vuoren huipulla.

Omma ja Appa :D 

"rikkaitten" puoli.
Siinäpä se taas tällä erää. Kuvia ainaki tuli ihan kiitettävästi :) Ehkä mää kirjotan enskerralla aiemmin niin ei tuu ihan yhtä pitkää kuvineen kaikkineen. 
Heippa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti