6. heinäkuuta 2013

Lättytaikinaa

Nam tehtiin torstaina lättyjä <3 Tahoin vihdoin ite kokata jotain ja päätin sit et herkutellaan lätyillä :) Kävin sitte kaupassa ostaa jauhot, maidot, hillot, kermat ynnä muut välttämättömät ainekset Lotte marketista (tuntuu et kaikki täällä on Lotte Lotte Lotte). Jouduin kyllä vielä uudestaan menee kauppaan ostaa sokeria ku näillä oli vaa vähä jotai fariiniskoerilta haisevaa ruskeaa sokeria. Kun sitten olin tulossa sokerin kanssa takasi, alko sataa vettä ihan oikeasti (täällä ihmiset avaa sateenvarjot vaikka taivaalta tulis vaa 5 pisaraa) ja mulla kun ei ollut sateenvarjoa, nii kastuin iha läpimäräksi. Kotiin kävelessä ihmiset tuijotti mua ku jotai marssilaista ku talsin vaa märkänä eteenpäin. Siellä jos ei ollu varjoa nii mentiin johonki katoksen alle suojaan, mut ei mulla ollu aikaa semmoselle. Sitten kun pääsin kotiin, niin JinSeul oli iha kauhuissaan ku olin märkä ja sit se pakotti mut suihkuun, vaikken ois yhtää jaksanu... 

Aloin sit tekee lätty taikinaa kun omma tuli kotiin. Sen mielestä on ihan hirveen ihmeellistä se,että osaan kokata ihan oikeaa ruokaa. Siinä sitten kun taikina oli valmis nii alettiin sitten yhessä paistamaan. JinSeulki tuli jossai välissä siihen auttamaan ja vatkattiin kerma perinteisesti käsin.. 




Tuli muuten sika hyviä lättyjä! Liekkö vaikuttanu suhteellisen rasvaset ja high caloriset raaka-aineet ;D Kyllä neki tykkäs ja mun pitää kuulemma opettaa JinSeulille miten taikina tehään. Onneks se on niin helppoa. 

Perjantaina mentiin sitten taas Gangnamiin, kun omma on siellä jossain töissä ja se halus mennä syömään siellä yhteen ravintolaan. Se oli semmone buffet missä oli kaiken maailman salaatteja, hedelmiä, jälkiruokia, lihaa ja spagettia ynnä muuta. Oli ihan hyvä paikka, vaikkaki aika meluisa.. Syötiin kaikki ittemme ihan täyteen, vaikka mää en kyllä pysty syömään yhtä paljon ku ne syö :'D Aika epäreilua, että ne syö paljon enemmän ku minä ja silti kaikki se ruoka ei näy niissä läheskää niin paljoa ku mun vähäinen ruoka näkyy mussa XD hemmetin korealaiset..
No ruoan jälkee käytiin yhessä kaupassa missä kaikki makso melkee 1000-2000W ! Siis sieltä sai semmosia ihan hienoja astiota jollai vähä yli eurolla. Ostin sieltä sitte vähä kaikenlaista ja oisin melkee voinu ostaa enemmänki ja kuolasin niitä ihania kippoja ja kuppeja, mutta en oikee uskaltanu ostaa ku menis kuitenki rikki kotimatkalla... Miksei tollasia kauppoja oo suomessa.....
Sitte vielä vähä metron shopping centterissä shoppailua ja sitte metrolla kotiin. Ihan kivasti jotkut metrot on ääriään myöten täynnä, nin ettei kaikki ees mahu sisälle :D

Tänään Sitten mentiin Omman ja Appan kaa vähä vuorille samoilemaan. Eli toisin sanoen kiivettiin miljoona porrasta ja hypittiin kivien yli :D Vaikka se oliki sairaan raskasta, nii se oli kyllä siistiä :) Tahtosin mennä joskus yksin rauhassa, mut musta tuntuu et sinne on aika helppo eksyä, kun uusia polkuja lähtee koko ajan lisää xd
Ylös asti ku päästiin niin oli kyllä ihan hirveen hienot näkymät! paljon paremmat ku edellisellä vuorella. Siellä huipulla oli kans tosi paljon sudenkorentoja. 
Siellä korkeimmalla kohdalla oli vanha merkkituli kivihökkeli, jolla ne kai sitte laitto niitä merkkitulia kun vaara uhkasi tai jotain. 









Siellä oli paljon tollasia paikkoja, jossa pysty juomaan tollasesta hanasta tosi raikasta vettä. Kai se sitten oli jotain pohjavettä :D Ihanan raikasta oli kyllä ku naama punasena tuolla tarpoo menemään.
Kun päästiin alas niin porukat tahto lähtä vilvottelemaan yksien tuoppien ääreen, niin jouduin siinä sitten itekki vetää yhen.. Olin mies ja join koko tuopin, vaikka en kyllä yhtään tykänny. Siinä sitten syötiin kans leipää mitä ostettiin Paris Paquettesta ja semmosta kuivattua kalaa. Iha Ok vaikka sitä olutta joutuki kittaamaan.

Mutta nyt lopettelen näihin maisemiin ja voisin vaikka mennä nukkumaan, sen verran voimia vievää hommaa toi kiipeäminen :)


Ps. Otsikoita on tosi ärsyttävä keksiä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti